INSPIRATIE

INSPIRATIE

 

Laat u inspireren door enkele van onze projecten welke wij in de loop der jaren in opdracht van / in samenwerking met diverse themaparken, landgoederen, gemeenten e.a. hebben uitgevoerd.

Parken

Stap in de wondere wereld van de Efteling en ervaar de betoverende kracht van gethematiseerde wisselbeplanting. 

Festivaltuinen

Bloomingbusiness heeft de afgelopen jaren aan diverse festivaltuinen haar medewerking verleend en is in samenwerking met andere groen specialisten tot mooie creaties gekomen. Voorbeelden hiervan zijn Appeltern tuinenfestival, Floriade in Venlo, Kunst op Kamers – de Rijp en Festivals des jardins.

Gebouwen

Hoe sfeerbepalend beplanting voor een gebouw kan zijn laat zich prachtig zien bij Voorlinden museum & gardens. Bij opening was in de tuinen van Piet Oudolf een hoofdrol voor wisselbeplanting omdat deze in het jaar van aanplant direct een uitbundige en aaneengesloten groei en bloei toonden.

Inspiratieborders

Weten hoe planten zich ontwikkelen bij diverse weersomstandigheden, ondergrond, lichtinval, allemaal factoren die een rol spelen bij een weldoordachte samenstelling van een border of bak.  Experimenteren in de eigen inspiratieborders, oftewel het gedurende de seizoenen leren lezen van de planten. 

De eetbare tuin

De eetbare tuin is uitstekend in border, bak en basket toe te passen. Deze is passend in de huidige tijdsgeest, duurzaam en geeft tuinbeleving een extra dimensie. Het is fantastisch om in dit thema bladkleur, structuur en vorm te combineren met de kleur van eetbare bloemen! Een prachtig voorbeeld van de eetbare tuin is te vinden bij Artis in Amsterdam.

Landgoederen

Wisselbeplanting laat zich, ook in een formele aanplant, prima toepassen. Landgoed Mattemburgh is hier een mooi voorbeeld van.

Sfeerbepalingen

Baskets

Sfeerbepalingen

Boomspiegels

Sfeerbepalingen

Inspirerend en sfeerbepalend beeld op landgoed Baest.

Joyce Oomen
Bloomingbusiness BV
Overaseweg 43
4836 BA BREDA

+31(0)6 - 517 120 48
+31(0)76-762 00 20
info@bloomingb.nl
kvk 51829223

Route

 inrit via Heiakkerpad
Google Maps